miércoles, 18 de octubre de 2017

ENTREVISTA A LA IAIA DE LA VICTORIA


1-Quina recepta cuinaries com a primer plat?
Ceviche :
Passos a seguir: tallar els filets de peix en quadrats petits, rentar i afegir sal, all i pebre al peix i afegir el suc de sis llimes. Triturar en un recipient el gingebre, les fulles de coriandre, l'api, el rocoto i una mica de peix amb el suc de dues llimes i afegir aquest preparat per sobre del peix. Tallar la ceba en juliana molt fina, rentar i afegir al peix i deixar-ho reposar tot quaranta minuts. Servir en un plat amb iuca i rodanxes de moniato, i a gaudir.

2-Quina recepta cuinaries per al segon plat?
Tamales :
Remullar el blat de moro en aigua un dia abans, treure les puntes i liquar. Fregir els alls, la ceba i el bitxo (ají) en 50 g de mantega. Condimentar amb sal i pebre. Incorporar el pollastre picat i l'aigua. Cuinar durant 15 minuts. Posar en una olla a bullir la llet i la resta de mantega, afegir el blat de moro mòlt i el brou en què hem bullit el pollastre. Cuinar movent sense parar fins lligar la barreja. Muntar els tamales amb les penques de xancle o fulles de plàtan. Col·locar en cadascuna una mica de massa, un tros de pollastre, oliva i ou dur. Subjectar formant els tamales. Posar al fons d'una olla penques o fulles i aigua que les cobreixi. Posar a sobre els tamales i tapar. Cuinar durant uns 30 minuts.

3- Quina recepta cuinaries de postre?
Arròs amb llet :
Cuina en una olla l'arròs amb les tres tasses d'aigua, la canyella, els claus d'olor, les panses (opcional), la pela de taronja a foc mitjà fins que l'arròs s'hagi cuit i l'aigua evaporat. Retirar la closca de canyella. Afegeix la llet condensada, la llet evaporada i cuinar a foc lent fins que l'arròs quedi al punt. Just després afegeix la vainilla, barrejar i cuinar per cinc minuts més. Servir en un recipient i escampar la canyella en pols.

4- Abans, aquestes receptes les fèieu al foc?
El ceviche no es fa al foc, només els tamales i l’arròs amb llet.

5- Abans, si no teníeu nevera, com conservàveu la carn?
A l’aire lliure.

6- Abans, d’on trèieu l’aigua?
Es treia de l’aixeta de l’aigua.

7- D’on provenen aquestes receptes?
Del Perú.

8- Aquestes receptes, es feien quan els productes eren de temporada?
 No necessàriament ja que a Perú gairebé sempre es troben els ingredients d’aquestes receptes.
 
9- Abans, era igual de fàcil que ara per trobar aliments?

10.- Aquestes receptes, s'han transmès dels avantpassats fins ara?


11.- Els menjars d’abans, eren més elaborats que els d’ara?
No, més aviat amb el pas del temps ha anat evolucionant a millor pel fet que el nostre art culinari s'ha expandit a nivell internacional.



No hay comentarios:

Publicar un comentario